Pressupost de RRHH, s’inverteix de forma eficient?

//Pressupost de RRHH, s’inverteix de forma eficient?

Pressupost de RRHH, s’inverteix de forma eficient?

Amb l’inici de l’any arriben els objectius, els propòsits, els plans. En l’entorn empresa, i més específicament en RRHH, arriba el moment de convertir el pressupost en accions específiques que reverteixin en el desenvolupament de les capacitats, motivació i benestar de la plantilla. Però, sabem si estem usant els recursos de manera eficient? Estem invertint els diners realment en allò que l’empresa necessita per a funcionar millor? Podríem aconseguir més amb els mateixos recursos?

No tot és formació

Vagi per davant que aquelles organitzacions que dediquen esforços a elaborar un pla de formació ja tenen molt terreny guanyat. Bàsicament perquè, per a aconseguir-ho, recorren a l’elaboració d’enquestes internes o entrevistes d’avaluació de l’assoliment, i això els proporciona un coneixement sobre les inquietuds i expectatives de la plantilla.

No obstant això, el desenvolupament de les persones de l’organització va molt més allà dels plans de formació. La capacitació és important, però també ho és crear l’entorn necessari perquè els nostres col•laboradors puguin donar el màxim en el seu dia a dia. Això passa per destinar part del pressupost a accions que contribueixin al seu benestar dins del lloc de treball; accions que incrementin el seu salari emocional, que contribueixin a la millora del seu nivell de motivació i compromís amb l’organització.

Plans que generen canvis reals

A què destinem exactament aquests recursos per a generar millores? Un programa de ioga i meditació, un pla de detecció del talent intern o remodelem els espais de descans? Què contribueix més a la millora de resultats? Quina mesura valoraran més positivament els propis treballadors?

Són moltes les coses que podem fer, però atès que els recursos són limitats, és important disposar d’informació que ens ajudi a prioritzar i decidir. Si es tracta de treure el màxim rendiment al pressupost de què disposem, hauríem de conèixer de primera mà què és el que la plantilla necessita realment. A vegades, mesures poc costoses, tenen grans beneficis. I unes altres, destinem grans partides a programes que acaben sent erms.

Conèixer el sentir dels treballadors respecte al funcionament de l’organització en la qual treballen, pot ajudar-nos a dissenyar accions “laser” que tinguin un efecte directe en el seu benestar i, en conseqüència, en la seva productivitat.

La fotografia emocional que ens proporciona l’Emosistema ens permet precisament això, identificar els aspectes que els empleats viuen de manera negativa, impedint que el conjunt de l’organització funcioni al seu màxim rendiment. Aquests són els punts que hauríem de prioritzar, si volem canvis reals que contribueixin al creixement de les persones i de l’organització.

Si vols saber més sobre el Emosistema, clica aquí

2019-01-21T10:43:54+00:00 21/01/2019|