Empreses emocionalment intel·ligents: una utopia o una realitat?

//Empreses emocionalment intel·ligents: una utopia o una realitat?

Empreses emocionalment intel·ligents: una utopia o una realitat?

Emotiva’t participa en les activitats del Talent Hub

Des dels anys 70 del segle passat, nombroses investigacions han demostrat que les persones amb intel·ligència emocional tenen majors índex de satisfacció amb la vida, gestionen millor les pressions del dia a dia i es recuperen més ràpidament de les situacions adverses. Ara bé, si el desenvolupament de la intel·ligència emocional ajuda les persones a tenir més èxit, podem afirmar que les empreses que es gestionen amb criteris d’intel·ligència emocional poden tenir més èxit?

La resposta és sí. I això és el que vam exposar durant la ponència que vam realitzar el passat 17 de maig de la mà del Talent HUB a l’Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona. Aquesta ponència s’emmarca dintre de les activitats que el Talent Hub realitza regularment per impulsar el talent i fomentar el creixement de professionals i empreses. A la ponència hi van assistir professionals dels RRHH, membres del Club Alumni de la UB i altres professionals interessats en cóm podem fer que les empreses siguin emocionalment intel·ligents.

Les emocions en l’empresa

Per a nosaltres sempre és un plaer apropar els beneficis de la intel·ligència emocional als professionals i fer-los conscients de cóm ens afecten les emocions en el dia a dia i la necessitat de gestionar-les de manera eficaç. Durant la sessió, els assistents van poder reflexionar sobre com les emocions com la ira, la tristesa o la por poden minvar el bon funcionament de les organitzacions i, per contra, com la potenciació de l’alegria, el benestar i l’amor per l’organització contribueix a la millora dels resultats.

Conferència Il3

Van poder comprovar com algunes de les organitzacions més importants ja aposten per introduir polítiques emocionalment intel·ligents. Alguns exemples són la creació d’espais lúdics per a la generació d’idees, la realització de programes de formació en lideratge emocional o polítiques que faciliten la conciliació de l’activitat professional i la vida personal.

Creadis, un exemple pràctic

La ponència també va comptar amb el testimoni directe de la Carolina Hidalgo, Directora General de Creadis, que ens va explicar de primera mà l’experiència que va suposar per a ells treballar amb Emotiva’t i com apliquen la intel·ligència emocional per cuidar el clima de l’organització i potenciar a les persones que hi treballen.

Creadis és un exemple de que la intel·ligència emocional no està reservada a les grans corporacions; es pot aplicar a totes les organitzacions, grans i petites. Només cal que els directors creguin en aquesta forma de gestió i tinguin la valentia de posar la màquina en marxa, ja que els canvis en l’organització funcionen quan es fan de dalt a baix.

Sabem que encara hi ha molta feina a fer, però l’interès que van demostrar els participants ens fa seguir treballant amb il·lusió convençuts que cada vegada seran més les organitzacions que apostaran per un model de gestió amb la intel·ligència emocional com a motor de canvi.

 

 

 

2018-05-30T09:17:28+00:00 28/05/2018|