Emotiva’t apropa la Intel·ligència Emocional al món de l’esport

//Emotiva’t apropa la Intel·ligència Emocional al món de l’esport

Emotiva’t apropa la Intel·ligència Emocional al món de l’esport

Aquest passat 1 i 2 de febrer la Federació Catalana de Vela celebrava el Congrés de la Vela Catalana a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center. El congrés va reunir més de 300 participants del món de la vela – esportistes, clubs, Escoles de Vela, Directors esportius i ajuntaments entre d’altres – i Emotiva’t va participar dintre de l’espai de ponències sobre temes d’interès del sector per apropar la Intel·ligència Emocional al món de l’esport.

Emocions i esport

I és que la Intel·ligència Emocional és universal i transversal; això vol dir aplicable a qualsevol sector i emocions i esport sempre han caminat de la mà. No només quan pensem en l’eufòria que ens provoca una victòria o la decepció d’una derrota; un esportista ha de saber gestionar les seves emocions pel que fa a orientació cap a l’assoliment, tolerància a la frustració i gestió dels moments de desànim.

Quan es tracta d’esports d’equip, la responsabilitat de gestionar les emocions és encara més gran. Les emocions es contagien, per tant, és necessari potenciar les emocions positives i gestionar les negatives per optimitzar el rendiment de l’equip. No obstant això, tot i que són aspectes importants en el desenvolupament d’una correcta actitud en els esportistes, encara estem lluny de que la Intel·ligència Emocional formi part dels programes esportius.

Fotografia emocional de l’equip

En aquest sentit, dintre del marc del Congrés de Vela, Emotiva’t ha volgut apropar els beneficis de treballar amb Intel·ligència Emocional al món de l’esport i com utilitzar l’Emosistema com a eina per obtenir una fotografia emocional de l’equip i optimitzar-ne el rendiment.

Les emocions són un gran indicador de com està la persona, l’equip o l’organització i treballar amb criteris d’Intel·ligència Emocional, no només directament amb els esportistes, sinó amb els Clubs o les organitzacions del sector pot contribuir a la millora de resultats.

 

2018-02-23T15:41:52+00:00 23/02/2018|